Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Депутат от Атака разследван за педофилия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 31.01.2006Коментари ()1243
©
В Интернет страницата на Прокуратурата на Република България се появи текст, уличаващ депутата от Атака Владимир Кузов в педофилия. В “Отчет на прокуратурата в борбата с корупцията и организираната престъпност за 2005 г.” се уточнява, че дознанието срещу Владимир Кузов е спряно, защото той се ползва от депутатски имунитет.

В отчета на прокуратурата присъства и името на още един настоящ депутат - Юксел Али Хатиб. Той е член на Парламентарна група на Движение за права и свободи, заместник председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Той има две следствени дела на производство в НСлС за престъпления по чл. 282, ал.2 НК - престъпление по служба: Делата срещу Юксел Хатиб са спрени по същата причина като делото срещу Кузов - депутатски имунитет.

На извънредно заседание на Централния сбор на политическа партия “Атака”, проведено на 30 януари 2006 г., бе разгледана информация, свързана с дознание срещу Владимир Кузов. След направена проверка, информацията, публикувана в сайта на прокуратурата се потвърдила. От "Атака" обявиха, че кандидатурата на Владимир Кузов за депутат е предложена от организацията-мандатоносител Национално движение за спасение на отечеството и близкия до нея Политически кръг Нова Зора.

При съставянето на листите Владимир Кузов е скрил факта, че срещу него има заведено дознание по чл. 157, ал. 2 НК. Централният съвет на Политическа партия “Атака” реши да предложи на Парламентарната група и нейното ръководство да изключи Владимир Първанов Кузов от парламентарната група, като изиска от него да подаде оставка като народен представител в 40-о Народно събрание.

Централният съвет препоръчва на Главния прокурор на Република България да поиска снемането на имунитета на Владимир Първанов Кузов, както и на останалите народни представители от 40-о Народно събрание, за които в споменатия доклад има данни за извършено умишлено престъпление от общ характер по НК. Централният съвет призовава останалите партии, коалиции и парламентарни групи, участващи в 40-о Народно събрание да изключат от състава си лицата, визирани в доклада на прокуратурата и да подкрепят снемането на депутатския им имунитет.

Дознанието срещу Владимир Кузов е заведено под № 152/2005г. по описа на СДВР, за престъпление по чл. 157, ал.2 от Наказателния кодекс (НК) на Република България. Съгласно чл. 157, ал.2 от НК: Kойто извърши хомосексуални действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не представлява престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.

Алинея 1 гласи: Който извърши полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използува положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години, както и с обществено порицание.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Deputat-ot-Ataka-razsledvan-za-pedofiliya-13950
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.