Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът касира изборите в Пещера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:43 / 02.02.2006Коментари ()745
По жалба на Павел Тилев от гр. Пещера, Пазарджишкия Окръжен съд отмени решение от 6 ноември 2005 год. на Общинска избирателна комисия за избиране на кмет на Община Пещера, с което е обявен за избран за кмет на Община Пещера на втори тур Васил Тодоров Филев.

В процеса на съдебното производство беше установено, че е допуснато съществено нарушение на нормативните правила при провеждане на изборния процес и отчитане на изборния резултат. При анализа на изборния процес за частичен избор на кмет на Община Пещера бяха констатирани многобройни нарушения на материалния закон, част от които не влияят пряко на крайния изборен резултат, но разгледани в съвкупност дават основание на съда да приеме, че целият изборен процес е опорочен.

Допуснатите съществени нарушения поставят под съмнение съществуването на минимална разлика от 10 гласа, отчетена в полза на кандидата Васил Филев, а като цяло се поставя под съмнение правилното отчитане вота на избирателите. Тези нарушения са мотивирали съда да приеме, че са налице основания за касиране на проведения на 5 ноември 2005 г. избор за кмет на Община Пещера.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sudut-kasira-izborite-v-Peshtera-14011
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.