Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Интервю с актрисата Иванка Шекерова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 09.02.2006Коментари ()13692
©
Актрисата Иванка Шекерова е родена и израснала под тепетата. В момента е студентка в ПУ ”Паисий Хилендарски” специалност „Актьорско майсторство” и е една от последните, които отпаднаха в конкурса за народен артист на Слави Трифонов. Тя е млада и амбициозна, вярва в себе си и е голяма оптимистка.


- Как реши да участваш в конкурса?
- Ами видях обявата за кастинг по телевизията. Имах известни колебания дали да участвам, но сестра ми спомогна да направя правилния избор, т.е. да се запиша. Обадих се на посочения телефон. Трябваше да подготвя автобиография, която всъщност се оказа доста скромна. На кастинга се явихме деветдесет и пет човека, от които екипът отся десет. За мое щастие аз бях между тях.

- Какво си помисли за Слави Трифонов след първата ви среща?
- Винаги съм се възхищавала от него. За това откъде е тръгнал и какво е постигнал. Имам всичките му албуми от „Ку-Ку” до сега. Бях адски развълнувана. Не всеки ден човек може да срещне Слави Трифонов на живо. Умее да предразполага хората, така че след първата минутка смущение всичко си дойде на мястото.

- А какво мислиш сега за него?
- Много хора ме питат дали съм афектирана след отпадането ми от конкурса, но по никакъв начин това, което споделих по-горе не се е променило.

- Как приемаше петъците, в които някой друг отпадаше от конкурса?
- Олекваше ми, защото много се притеснявах. Ръцете ми постоянно се потяха. Разбира се едновременно с това ни ставаше неприятно за отпадналия.

- А как се почувства, когато Слави отстрани теб?
- Може би заради голямото желание да продължа. Не повярвах.

- Смяташ ли, че твоя скеч беше по-слаб от другите?
- Не. Просто имаше доста подробности. Може би исках да го направя по-актьорски, с повече акценти и от там се провлачи самото изпълнение. Това беше и основната причина за отпадането ми според Слави Трифонов.

- Кой беше твой фаворит за първото място?
- Николай. И много се радвам, че точно него избраха. Определено лицето му помага за изграждане на комичен образ, но талантът му е безспорен за мен. За съжаление стоя в театъра до късно и нямам възможност да гледам изявите му.

- Съгласна ли си с преценката на Трифонов, че нямаш самочувствие?
- Може би да, но относно актьорската ми работа. Не и в живота. Което вероятно идва от липсата на опит. Но това ми участие, а и оценката на хората наклониха везните в моя полза.

- В какви отношения беше с другите кандидати?
- Още в началото станахме приятели. И за момент не съм усетила завист или лицемерие към мен. От моя страна също не е имало подобни чувства.

- Поддържаш ли връзка с някой от тях?
- Да. С Яна Атанасова, Георги Каражеков, Николай.

- В шоуто работеше с професионалисти. Какво е да работиш с такива личности?
- Предизвикателство и щастие. Малко хора на моята възраст могат да се похвалят, че са работили с Рангел Вълчанов, Любо Нейков, Виктор Калев, Николай Урумов. Беше абсолютно щастие. Попивах като сюнгер от тях.

- Какво е шоуто отвътре? Изненада ли те с нещо?
- Органозацията е желязна. Всички са професионалисти. Няма абсолютно никаква суматоха. Направи ми впечатление, че хората вътре са повече от колеги, те са приятели.

- Кой от екипа на Слави ти направи най-силно впечатление?
- Ванката. Той е реквизитора на предаването и винаги ми разказваше разни неща за това, кое от къде е и кой го е подарил. Също така Виктор Калев, Алекс, Нели, Борис.

- Промени ли се нещо в живота ти след участието в конкурса?
- Може би това, че ме разпознават по улиците. Хората, които ме спират ми казват, че съм се справила добре, че не е трябвало да ме гони и други подобни. До сега никой не ми е дал негативна оценка, но сигурно има и такива.

- Би ли участвала отново в подобно предизвикателство?
- Определено да. Всъщност това би трябвало да прави един актьор, за да добие опит и да изгради професионално самочувствие.

- Кое те насочи към актьорството?
- Мисля, че винаги съм искала това да уча. Баба ми, която стана всеизвестна се е занимавала с актьорско майсторство. Като бях малка винаги ми говореше за изкуство. Благодарение на нея съм гледала почти всички български филми.

- А какво е отношението ти към киното?
- Обичам го толкова, колкото и театъра. Много обичам историческите филми. Но това са две много различни сцени и за сега имат по равно място в сърцето ми.

- Имаш ли любим актьор или актриса?
- Много са, но бих отличила две имена: Николай Урумов и Джим Кери.

- С какво се занимаваш в момента?
- Основно с учене и театъра в университета. Просто не ми остава време за друго.

- Сега един въпрос, който живо вълнува мъжката част от феновете ти: Имаш ли си сериозен приятел?
- Да, имам. (усмихва се)

- Кои са качествата, които цениш у хората?
- Откровеността и естественото поведение са много важни за мен.

- От кого трябва да се учат младите актьори днес?
- Ами от опитните и утвърдени техни колеги, разбира се. Поне при мен е така.

- Има ли бъдеще за вас?
- Надявам се, аз съм оптимист. Ако си трудолюбив и талантлив, ще успееш. Всички виждаме, че все повече чужди продукции се снимат у нас. Вече имаме и явно българско участие в Холивуд, така че според мен има бъдеще за нас.

- Според режисьора Николай Георгиев българската театрална школа е "въздух под налягане". Споделяш ли неговото мнение?
- Ами от моя гледна точка не. Защото според мен изграждането на един актьор по-скоро зависи от желанието му да се учи, отколкото от други фактори.

- Земен човек ли е Иванка Шекерова?
- Абсолютно. Аз съм като всеки друг нормален човек.

- Какво би пожелала на читателите?
- Бих искала и не само на тях, а на всички да им пожелая повече късмет и повече да дават и търсят любов.

Източник: Васил Кумчев


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Intervyu-s-aktrisata-Ivanka-Shekerova-14151
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.