Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сметището в Цалапица пак залято от Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 25.02.2006Коментари ()1299
©
В резултат на обилните валежи от дъжд и сняг, а също и заради изпускането на язовири, нивото на Марица от снощи рязко се покачи и тази сутрин бродът до сметището край Цалапица осъмна залят от вода. Дежурните сметовозни машини на "Еко Глобал" са били принудени отново да използват обходния маршрут през нивите на Стамболийски, съобщиха от фирмата.

За почивните дни няма да се усетят проблемите, но ако и в понеделник бродът през Марица остане непроходим, ще има неизбежно забавяне в графиците за сметоизвозването - заяви техническият директор Пламен Ризов. Маршрутът на машините се удължава с 25 км на курс, като в последните километри до сметището пътят е тотално разбит и дълбочината на дупките достига 30-40 см. и машините се движаг с 5 км в час. Това води и до разбиване на тежките камиони - пукане на гуми, трошене на амортисьори и т.н.

От "Еко Глобал" напомниха, че от миналото наводнение фирмата е поискала съдействие на всички институции, включително на областния управител Тодор Петков, за да се укрепи обходния път до сметището, което се използва от Пловдив и още няколко общини. Тогава беше съобщено, че държавата е отпуснала към 400 хиляди лева за това, но вече няколко месеца състоянието на обходния път си остава същото.

Неотдавна от Гражданска защита оповестиха, че се очаква повишаване на нивото на реките заради топенето на снеговете и пролетните поройни дъждове. Това предполага, че през следващите месеци бродът до светището периодично ще се оказва под водата и проблемите с извозването на боклука в Пловдив тепърва ще се усетят, предупреждават от фирмите за чистота.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Smetishteto-v-Calapica-pak-zalyato-ot-Marica-14550
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.