Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 500 фирми са заявили участие за Винария 2006
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:10 / 27.02.2006Коментари ()1112
Международната изложба за лозарство и винарство и Фестивал на виното ВИНАРИЯ 2006 ще се проведе от 15 до 18 март в панаирните палати 7, 8, 10, 11 и на прилежащи открити площи. Съорганизатор е Националната лозаро-винарска камара.

ВИНАРИЯ е най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа.

Участие към 25 февруари са заявили 502 фирми от 33 държави: Австралия, Австрия, Аржентина, Армения, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Испания, Италия, Китай, Норвегия, Португалия, Република Корея, Куба, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия и Черна гора, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, Чили, Швейцария, ЮАР, Япония.
Всяка година броят на фирмите-участнички нараства, като през 2005 г. те бяха 415 от 27 държави.

Отново ще видим експозициите на най-реномираните български производители и търговци от бранша, винарски изби, лозаро-винарски комплекси, научни институти, специализирани фирми. Изложителите от България са 188.

Традиционно силно е международното участие. Чуждестранните компании са 314, в това число и представени. С най-големи експозиции и най-много фирми се представят Италия - 119, Франция – 46, Германия - 39.

Официално участие има Франция /организатор – ЮБИФРАНС/, а колективно – Италия /организатор Италиански институт за външна търговия – ИЧЕ/.

Изложителите предлагат най-новите машини и съоръжения за отглеждане на лозя, за гроздобер и транспорт на гроздето, лозарска техника и инструменти, лозарски материали, посадъчен материал, препарати за растителна защита.

В областта Винарство фирми от България и чужбина показват оборудване за винопроизводството, за бутилиране на вина и спиртни напитки, спомагателни материали, инструменти и средства за анализ на вината, консумативи, продукти и услуги.

Изключително богат е асортиментът от качествени вина – трапезни; с контролирано наименование за произход; колекционни; пенливи и газирани; ароматизирани. Голямо е разнообразието и при другите напитки - гроздови и плодови ракии, винено бренди, ликьори, уиски, водка джин, ром и др.

Ежегодните национални дегустации на вина и високоалкохолни напитки, организирани от Националната лозаро-винарска камара, ще се проведат от 21 февруари до 5 март. На традиционния бал на винарите “Вино и любов, любов и вино” ще станат известни носителите на златни, сребърни и бронзови медали, почетни дипломи и дипломи “Вино на годината”. Най-добрите вина в четири категории ще получат голямата награда “Златен Ритон”, учредена от Международен панаир – Пловдив

В деня на откриването ще се състои Дионисиев празник за гражданите и гостите на град Пловдив.

Сред акцентите на богатата делова програма по време на ВИНАРИЯ е третата конференция на високо ниво “Развитие на лозарството и винарството в страните от Югоизточна Европа”, организирана от Министерството на земеделието и горите, с участието на министри, зам.-министри и експерти в областта на земеделието от Балканския регион.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-500-firmi-sa-zayavili-uchastie-za-Vinariya-2006-14587
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.