Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скандал! Чистачки събират боклук в националния трибагреник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 01.03.2006Коментари ()2271
©
снимка: в."Марица"
Окръжната прокуратура се самосезира по публикация в местната преса. На снимка към статия във вестник "Марица" се вижда как две жени събират смет в националния трибагреник. Действието се развива в двора на пловдивската детска градина "Зора", а жените са служителки от помощния персонал на заведението.

Скандалната фотография излезе вчера на първа страница във водещ местен вестник. Тя е била предоставена на вестника от кабелнат телевизия. На нея две жени, облечени с работни манти, събират смет в националния трибагреник.

От детската градина отказа коментар по случая, а директорката Бербатова отказа да разговаря директно с журналисти. В телефонен разговор обаче разказа, че едната от жените не работи при тях от декември месец, а самоличността на другата не е уточнена. Когато това се установи, тя ще бъде уволнена, увери директорката.

"Зора" е едно от големите детски заведения в Пловдив и в него работят 7 чистачки. Общинската администрация също започна проверка по случая. Специална комисия събира сведения и писмени доклади от работещите в гради
©
ЦДГ "Зора", Пловдив
ната. Резултатите ще станат ясни днес и ще бъдат докладвани на кмета на града.

Според законодателя опетняването по какъвто и да било начин на националния флаг се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лв. Заместник-окръжният прокурор Марин Пелтеков заяви, че до 5 дни ще приключи предварителната проверка, която да установи дали са на лице достатъчно данни за извършено престъпление. Ако това се потвърди по случая ще бъде образувано предварително производство.

Информацията е на РТВЦ Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 1
08.03.2006 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Skandal-Chistachki-subirat-bokluk-v-nacionalniya-tribagrenik-14638
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.