Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ракитовци блокират пътя за Велинград днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 02.03.2006Коментари ()1431
В знак на протест срещу нова землищна граниза от 14 до 16 часа днес, 2 март, жители на Ракитово, членове на три инициативни комитета и на местния пенсионерски клуб ще проведат митинг на пътя за Велинград при гара Костандово. Очаква се движението да бъде блокирано в знак на протест срещу нова землищна и административна граница между общините Ракитово и Батак, съобщи за PA media кметът на Ракитово Димитър Андонов. В писмо той е уведомен за свикания утре митинг.

От Областната администрация уточниха, че няма такова решение за нова землищна граница. Временната комисия, която на няколко пъти е заседавала, е излязла единствено с предложения, които по настояването на Областния управител Ангел Чолаков е трябвало да бъдат разгледани от Общинските съвети.

Вчера трите комитета разпространиха декларация, адресирана до президента, председателя на Народното събрание, Министерски съвет, Областния управител на Пазарджик и кмета на Ракитово, с която възразяват „срещу опитите на Областната управа да определи нови землищни граници между Ракитово и Батак“. В декларацията е записано, че предложената от Областната управа в Пазарджик граница между общините не съвпада със законно определената и утвърдена с Указ на Народното събрание съгласно Постановление №274 от 18 юли 1955 г и е в разрез с указанията на Агенцията по кадастъра, дадени с писмо №19-9 от 15 март 2004 г. Според инициативните комитети новата граница ощетява общината с 2 хиляди декара гори. Подписите си под декларацията са поставили 2480 жители на Ракитово.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Rakitovci-blokirat-putya-za-Velingrad-dnes-14682
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.