Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заловиха група румънци, извършваща измами в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 07.03.2010Коментари ()3866
© Plovdiv24.bg
Четирима румънски граждани, между които 16-годишно момиче, са били задържани като заподозрени в извършване на измами в Пловдив. По първоначални данни на 23.01. пловдивчанинът Д.Д. /25/ излязъл заедно със съпругата си пред жилището си в кв. "Кючук париж" и забелязал лек автомобил "Мерцедес", паркиран до входа. В колата били двама мъже, жена и младо момиче. Непознатите го извикали и шофьорът започнал да му обяснява на английски, че са турски граждани, а самият той е управител на турска фирма за превоз на автомобили. В момента чужденците имали сериозно финансово затруднение и не можели да се приберат до Истанбул. Поради тази причина шофьорът предложил на пловдивчанина да закупи масивен златен мъжки пръстен за изгодната сума от 100 лева. Д.Д. огледал пръстена и видял от вътрешната страна два печата, които го убедили, че бижуто наистина е златно. След това им дал 100 лева и всички се разделили.

Още същия ден Д.Д. проверил допълнително в заложна къща материала, от който е изработен пръстена, където му казали, че той не е от злато.

Допълнително измаменият мъж разбрал, че негов приятел К.П. /25/ от Пловдив към края на м. август миналата година по подобен начин е закупил златен синджир от чужденци, пътуващи с лек автомобил "Опел Омега", но също в последствие е установил, че са го излъгали.

Вчера около 12,30 часа Д.Д. забелязал лек автомобил "Марцедес" с чужда регистрация, движещ се по ул. "Скопие" в близост до ресторант "Шармант". В четиримата пътници той разпознал измамилите го чужденци. Веднага подал сигнал в полицията и на място е бил изпратен автопатрул. Двамата мъже - шофьорът на автомобила А.Д. /36/, М.А. /18/, и двете жени - М.С. /16/ и Р.Л. /32/, са били задържани за 24 часа в ареста на І РУ. Там четиримата са били разпознати от Д.Д. и К.П. По случая е образувано досъдебно производство.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zaloviha-grupa-rumunci-izvurshvashta-izmami-v-Plovdiv-147259
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.