Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цигари за 1 лв. задържат срива на продажбите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:10 / 06.03.2006Коментари ()1511
Добрата реализация на пакети 10 цигари за 1 лев е една от причините “Пловдив БТ” да регистрира много по-малко намаление на продажбите на вътрешния пазар в сравнение с трикратния срив в системата на “Булгартабак холдинг” . Това заяви в отговор на въпрос на Дарик изпълнителният директор на дружеството Златомира Драганска. Тя посочи, че разфасовките от 10 къса не са нови, но са станали актуални след драстичния скок на акцизите.

Между 40% и 43% са паднали продажбите на българския пазар на цигарите, произвеждани в “Пловдив БТ”, след вдигането на акцизите. Ако се отчита и леко увеличеният износ, сривът за януари и февруари е по-малък – 36%, подчерта Драганска. Тя призна, че заради намалените производствени обеми тютюневият комбинат е освободил с 20 работници в пенсионна възраст и други 30 сезонно наети.

Още няма яснота за механизма и сроковете за обединяване на производствата на “Пловдив БТ” и “Слънце” – Стара Загора на новата площадка на “Рогошко шосе”, каза Драганска. Тепърва се изготвя техническото задание за изграждане на електрозахранване, ВиК и други комуникации на терена с двете халета, който се намират в непосредствена близост до “Юрий Гагарин”. Най-рано производството може да бъде преместено до края на годината, ако акционерите на старозагорското и пловдивското дружество гласуват това да стане по ускорена процедура. Следващата пролет обаче е по-реалистичен срок, призна Драганска.

Информация на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Cigari-za-1-lv-zadurzhat-sriva-na-prodazhbite-v-Plovdiv-14772
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.