Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефката на РИОКОЗ заподозря служителите си в корупция?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 10.03.2010Коментари ()2787
© Plovdiv24.bg
Не съм доволна от контрола, който извършват служителите ми, заяви директорът на РИОКОЗ д-р Ваня Танчева. Ще променя коренно начина, по който да се правят проверките, закани се тя. Според нея, решението инспекторите да ходят по двойки, не е никаква антикорупционна мярка и оттук нататък тя ще се прилага, само когато ще се прави инспекция, която крие потенциална опасност за живота и здравето на служителите.

Повод за тези констатациите на д-р Танчева станаха междинните резултати от започналата преди месец мащабна акция в търговските обекти, които предлагат готвени ястия. От данните, които имам, разбирам, че  контролът във всеки един проверен обект е различен. В повечето случаи той е меко казано щадящ, коментира шефката на РИОКОЗ. Явно критериите за това какво и как трябва да се проверява, не са достатъчно ясни, затова ще ги формулирам наново, за да няма извинения, категорична бе д-р Танчева.

От началото на кампанията на РИОКОЗ са проверени 19 търговски обекта, съставените актове са по-малко от 10, въпреки че почти във всеки един от тях са констатирани нарушения, които предполагат санкциониране, призна д-р Танчева. Тя каза още, че изненадващо някои търговци са преустановили дейността си, точно преди да започнат проверките.  Едно от основните нарушения, които са били отчетени, е, че се посочват срокове на годност на готови ястия от 10 дни, което е в абсолютно противоречие с установените правила. Вместо да бъдат глобени или затворени такива обекти обаче, са издадени предписания за неработеща вентилационна система например.

Ако трябва ще назначавам отделни лабораторни изследвания за всяко ястие, за да се докаже, че няма как да е годно за консумация повече от 30 часа, заяви д-р Танчева. Тя се закани, че ще бъде безкомпромисна и по отношение на регистрацията на превозните средства, с които се дистрибутират продуктите на кулинарното производство и призова пловдивчани да са особено бдителни в това отношение. Ако видите да се товарят готови храни в някакви камиони или бусове, записвайте номерата на автомобилите и сигнализирайте, апелира директорът на РИОКОЗ. 

Източник: Дарик


Още по темата: общо новини по темата: 7
23.12.2010 »
20.12.2010 »
17.12.2010 »
10.12.2010 »
09.12.2010 »
17.03.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shefkata-na-RIOKOZ-zapodozrya-sluzhitelite-si-v-korupciya-148077
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.