Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
700 хиляди лева ще бъдат изплатени на завод ТЕРЕМ “Летец” Пловдив до края на месец март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 09.03.2006Коментари ()1084
©
Вчера новият Съвет на директорите на ТЕРЕМ ЕАД проведе първата си среща с представители на синдикатите от КТ “Подкрепа” и КНСБ. И двете страни изразиха задоволство от ползотворния социален диалог.

Съветът на директорите и синдикалистите се договориха до 31 март тази година да бъдат изплатени на ТЕРЕМ “Летец” Пловдив 700 хил. лева за покриване на финансовите задължения към работниците. Още до 20 март 2006 г. ще бъдат преведени 200 хиляди лева на авиоремонтния завод. От Съвета потвърдиха, че до една седмица министърът на отбраната Веселин Близнаков ще има готово становище, относно старо споразумение за ремонт на самолетни двигатели. Договорът е сключен през 1994 г. и прекратен през миналата, 2005 г. За целия период по този договор има неизплатени 1 млн. лева.

Икономическото състояние на дружеството ще се подобри, след подписването на споразумението с “Елбит системс” за ремонт на хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, казаха представителите на Съвета на директорите. До две седмици се очаква в Пловдив да пристигнат и експерти на РСК “МиГ” да огледат какви са възможностите за ремонт на двигателите на самолетите. Пловдивският клон на ТЕРЕМ може да стане подизпълнител на проекта. Повече от услугите по модернизация ще стават в България - увериха синдикалистите, представителите на Съвета на директорите. Този процес ще спомогне за запазването на работните места, както и за привличане на нови инвестиции. Офсетът ще допринесе също за развитието на нови отрасли в заводите на “ТЕРЕМ”. Програмата за стабилизиране на дружеството ще бъде подкрепена и с подобряването на финансовия мениджмънт, чрез участието на високо подготвени специалисти.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/700-hilyadi-leva-shte-budat-izplateni-na-zavod-TEREM-Letec-Plovdiv-do-kraya-na-mesec-mart-14860
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.