Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма основания за грипна епидемия в Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 11.03.2006Коментари ()1074
Актуалната епидемиологична обстановка обсъди Оперативния щаб за борба с грипа в РЦЗ. Директорът на дирекция “Надзор на заразните болести” към РИОКОЗ Пазарджик д-р Магдалена Станева съобщи, че няма основания за обявяване на грипна епидемия в Пазарджик и областта Това е мнението и на всички медицински специалисти от здравните заведения, присъствали на обсъждането.

Наблюдава се спад на заболеваемостта от остри респираторни заболявания. През миналата седмица с дихателни инфекции са били регистрирани 170 души на 10 000 население, а през тази – 160.
Тенденцията за намаляване броят на заболелите е най-ясно изразена в последните два дни – на 9 март 107 човека са потърсили специализирана лекарска помощ (от тях 76 на ученическа възраст), а днес едва 70. Увеличават се обаче случаите на усложнения, в т.ч. на пневмониите. Само вчера, на 9 март, броят на болните с пневмония е бил 20.

Пазарджик е под сигналната фонова заболеваемост от остри респираторни заболявания, т.е. в предепидемичен период. Данните продължават да се следят, а ново обсъждане на ситуацията Комисията за борба с грипа предвижда в средата на следващата седмица. Информацията е на pa-media.net.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nyama-osnovaniya-za-gripna-epidemiya-v-Pazardzhik-14900
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.