Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Движението по пътните артерии в Смолянско е временно затруднено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 13.03.2006Коментари ()785
Снегът в област Смолян продължава да вали почти 24 часа. Снежната покривка в областния град е 24 см. Валежите са 72 л/кв. м, съобщиха за радио "Фокус" – Смолян от Метеорологичната станци на Рожен.

Температурата е 0 градуса. 129 см. е снежната покривка на връх Рожен. От Планинската спасителна служба (ПСС) казаха, че пистите са обработени, но не е препоръчително карането на ски или предприемането на излети заради обилния снеговалеж и намалена видимост.

Движението по пътните артерии в Смолянско е временно затруднено, съобщиха за радио "Фокус" - Смолян от Областно пътно управление. Пътните настилки са предимно мокри и заснежени, по високите части на планинските пътища има образувани поледици. Пътните служби работят по разчистването на основните пътни артерии.

Въведени са следните ограничения: всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Печинско, по всички пътища на територията на община Доспат, както и по направления Смолян-Пампорово-Чепеларе, Смолян-Рожен, Смолян-Широка лъка и Мадан-Златоград.

На полицейските контролно-пропускателни пунктове се спират автомобилите без вериги и не се допускат да преминават през високопланинските проходи с цел недопускане на ПТП и допълнителни задръствания.

Опасност от падащи камъни има по пътищата Смолян-Асеновград, Девин-Широка лъка, Девин-Кричим и Мадан-Златоград. Затруднено е движението по второстепенните улици на Смолян, защото повечето от тях не са почистени. Видимостта също е намалена.

Заради лошото време повечето автобуси се движат със закъснение. От КАТ посъветваха водачите да не предприемат пътувания, ако не се налага по спешност.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dvizhenieto-po-putnite-arterii-v-Smolyansko-e-vremenno-zatrudneno-14934
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.