Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДСБ-Пазарджик призова за единна дясна кандидатура за президент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 22.03.2006Коментари ()746
Местната структура на Демократи за силна България разпространи обръщение с апел към десните и дясно-центристките партии, към „демократично мислещите честни българи“ за обединяване на усилията за единна дясна кандидатура за президент и вицепрезидент.
Според ДСБ Георги Пъранов носи пряката политическа отговорност за „настоящия ориенталско – клиентелистки безпринципен модел на управление на държавата“, олицетворява статуквото и е негов гарант и защитник. Затова Демократи за силна България искат промяна с един нов президент, подкрепен от десния политически спектър.

На пресконференция в Пазарджик председателят на ДСБ в Пазарджик д-р Неделчо Пещерлиев заяви, че тяхната инициатива е само част от опитите за обединение на дясното пространство и с вчерашното си участие в шествието на БЗНС и ВМРО до „Напоителни системи“ ДСБ още веднъж е декларирало готовност за съвместни действия с другите десни партии.

PA media публикува пълния текст на разпространеното днес обръщение :

Днес всички власти в България са в ръцете на наследниците на бившата комунистическа олигархия и брокерите на Ахмед Доган. Днес държавата ни се управлява на автопилот. Хаос в здравеопазване, образование, селско стопанство, съдебна система. Показни разстрели на мафиотски босове. Изнасилени и убити деца. Удавени села. Бедни и гневни хора.
Пряката политическа отговорност за настоящия ориенталско-клиентелистки безпринципен модел на управлението на държавата носи президентът Първанов.

Той постави личните си интереси над обществените и държавните.
Излъга, че ще бъде “социалния президент”.

Системно реабилитира комунистическата номенклатура и бившия репресивен апарат.

Обезцени най-високото държавно отличие – орден “Стара планина”.
Не пое отговорност като бивш лидер на БСП за финансиране на партията от Саддам Хюсеин.

Първанов олицетворява статуквото! Той е негов гарант и защитник.
Ние, Демократи за силна България - Пазарджик, искаме промяна – с ново лидерство, с нов президент. Призоваваме всички демократично мислещи, честни българи да обединим усилията си срещу втори мандат на Георги Първанов, като подкрепим единна, обща дясна кандидатура за президент и вицепрезидент. Президентска двойка на промяната, на съхраненото достойнство.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/DSB-Pazardzhik-prizova-za-edinna-dyasna-kandidatura-za-prezident-15209
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.