Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма да оставят служителите на "Св. Георги" без заплати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 31.03.2006Коментари ()809
©
Нито един служител на УМБАЛ „Свети Георги” няма да остане без заплата, заяви категорично директорът на Университетската болница в Пловдив д-р Илия Баташки, след вандалския обир на касата на здравното заведение. По график възнагражденията се изплащат от днес - 31 март, до понеделник.

Открадната е цялата сума за заплати на персонала по ведомост, щетата е за 61 хил. лева, каза още д-р Баташки. Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги” действа в пълен синхрон с компетентните органи за разкриване на крадците.

По първоначална информация, сумата е открадната от помещение в сградата на микробиологията на ул. „Васил Априлов” №15 А. Инцидентът е станал в 1 часа и 9 минути в нощта на 30 срещу 31 март. За да проникнат в помещението, крадците са разбили две метални врати, като касата е отворена с подбран ключ. При взлома е задействана охранителната система.

Помещението на ул. „Васил Априлов” е оборудвано по всички правила за съхранение и работа с документи, ценни книжа и пари, заявиха от ръководството на болницата. То е съоръжено със сигнално-охранителна техника – обемен радио датчик, и датчик, вързан директно към огнеупорната каса, в която са се съхранявали парите.
По случая се води следствие.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nyama-da-ostavyat-sluzhitelite-na-Sv-Georgi-bez-zaplati-15462
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.