Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българските институции искат страната ни да влезе добре подготвена в ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 01.04.2006Коментари ()1455
©
Българските институции работят активно по изпълнението на всички ангажименти, поети в процеса на преговорите, а не само по тези от т.нар. „червена” зона, защото искат страната ни да влезе добре подготвена в Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Сергей Станишев пред еврокомисаря за финансовото планиране и бюджета Далия Грибаускайте. По време на разговора той изтъкна основната цел на действащото коалиционно правителство – присъединяването към ЕС от 1 януари 2007 г. и представи конкретните практически стъпки в работата на правителството и Народното събрание за изпълнението на тази цел.

Разговорът с еврокомисаря беше акцентиран върху подготовката на България за усвояване на Структурните фондове на Европейския съюз, която, по думите на премиера, е приоритет за администрацията. За нас е от съществено значение обменът на опит при писането и защитаването на конкретни проекти, интересът ни е насочен най-вече към добрите практики на новите страни-членки, стремежът ни е още през 2007 г. да представим достат
©
ъчно добри проекти, допълни той.

От своя страна еврокомисарят за финансовото планиране и бюджета Далия Грибаускайте обърна внимание върху важността на въвеждането на разширената децентрализирана система за управление като съществена стъпка за по-доброто усвояване на Структурните фондове.

Премиерът Сергей Станишев и еврокомисарят Далия Грибаускайте обсъдиха и други въпроси от финансовата перспектива на ЕС за периода 2007-2013 година, която предстои скоро да бъде одобрена от Европейския парламент.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarskite-institucii-iskat-stranata-ni-da-vleze-dobre-podgotvena-v-ES-15477
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.