Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Революционно ново лечение на раковите заболявания ще бъде представено в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 07.04.2006Коментари ()1323
Екип от водещи онколози и представители на фармацевтичната компания „Рош България” организират премиера на революционното анти-ангиогенно лекарство Avastin, което дава нови надежди за пациентите с онкологични заболявания.

Уникалният по рода си като механизъм на действие в клиничната практика Avastin, и възможностите, които се откриват с него за раково болните хора, ще бъдат представени на пресконференция на 8-ми април (събота) от 10:30 ч. в зала «Хеброс» в Конгресния център на Международен панаир в Пловдив.

Avastin представлява принципно нова практика на успешно третиране на злокачествените образувания като атакува директно кръвоносните съдове на туморите и предотвратява образуването на нови. Без този процес на образуване на собствени кръвоносни съдове (ангиогенеза), туморите не могат да нарастват и да се разпространяват. Туморът се връща в латентно състояние. Освен това Avastin силно повишава ефективността на успоредно прилаганата химиотерапия.

Тъй като образуването на нови кръвоносни съдове от туморите е ключов процес за растежа и метастазирането им в организма, то се очаква новото анти-ангиогенно лечение да бъде успешно при голям брой ракови заболявания и да върне надеждата в много семейства.
Avastin беше одобрен през април 2005 в България за лечение в напреднали стадии на рак дебелото и правото черво в комбинация с химиотерапия. По-късно през същата година е включен в Позитивния лекарствен списък на Република България.

Повече информация за лекарството, механизма на действие и най-вече за възможностите за живот на раково болните хора, ще предоставят водещи експерти в областта на онкологията - доц. Асен Дудов, директор на Областен онкологичен диспансер – София, доц. Константа Тимчева, завеждащ отделение „Химиотерапия” в Националния онкологичен медицински център, д-р Галина Куртева, химиотерапевт в Националния онкологичен медицински център, д-р Данаил Дамянов, химиотерапевт в Националния онкологичен медицински център, д-р Красимир Койнов, зав.отделение „Химиотерапия” в МБАЛ „Царица Йоанна”, д-р Антоанета Томова, началник отделение „Химиотерапия” в Пловдивския онкологичен диспансер и д-р Петя Владимирова, ръководител „Онкология” в „Рош България”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Revolyucionno-novo-lechenie-na-rakovite-zabolyavaniya-shte-bude-predstaveno-v-Plovdiv-15625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.