Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес откриват реконструираната клиника по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 07.04.2006Коментари ()12231
©
Днес в Дена на здравето, ръководството на УМБАЛ „Свети Георги” открива ремонтираната клиника по лицево-челюстна хирургия, която се намира на 4 етаж в хирургическия блок на „Пещерско шосе” №66.

80 хил. лева собствени средства е вложила УМБАЛ „Свети Георги” за ремонт на клиниката по лицево-челюстна хирургия, която се намира на 4 етаж в хирургичния блок на ул. „Пещерско шосе” №66. Освежаването на помещенията и подмяната на част от апаратурата е отнело един месец, като от понеделник приемът на пациенти се възстановява, съобщиха от Университетската болница в Пловдив.

В момента клиниката разполага с нова операционна маса и стоматологични столове. Предстои търг за закупуване на още апаратура в размер на 25 хил. лева.

„Клиниката по лицево-челюстна хирургия е уникална за Южна България и работи с положителен баланс от 6-7 хил. лева на месец. Това позволи ремонтът да стане със собствени средства”, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” д-р Илия Баташки. Според него за 5 месеца новото ръководство на Университетската болница е успяло да инвестира в базата си общо 200 хил. лева.
Клиниката по лицево-челюстна хирургия е създадена през 1973 г. Тя е втората в България, след София, в която могат да се лекуват тумори на слюнчестите жлези, травми и счупвания по лицево-челюстната част на черепа.

Освен травматология и онкохирургия, медицинската дейност на клиниката в Пловдив обхваща и септична, реконструктивна и естетична хирургия. Операционната й зала е база за специализация и обучение на студенти по медицина и стоматология на Медицинския университет в града.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-otkrivat-rekonstruiranata-klinika-po-licevo-chelyustna-hirurgiya-v-UMBAL-Sv-Georgi-15629
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.