Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Известен журналист предизвика голям интерес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:07 / 12.02.2023Коментари ()5057
На 10.02.2023 г. в ПГАСГ "Арх. Камен Петков“ в Пловдив гостува спортният журналист от БНТ и бивш възпитаник на гимназията от Випуск 2014 г. Бюлент Мюмюнов. Той се отзова на поканата за среща с училищната общност, както и за откриването на нов специален кът в спортния комплекс, запечатал най-големите успехи на училищните отбори и съхраняващ трофеи в различни видове спорт.

Културната зала едва успя да побере всички ученици, желаещи да се запознаят с популярното лице от националния ефир, а учителите му през годините побързаха да го поздравят за постигнатите професионални успехи. Класният ръководител на Бюлент – Надежда Фердинандова припомни вълнуващи моменти от училищния му живот и го провокира да сподели с какво го е обогатила гимназията.

Бюлент показа богатия си личен снимков и видеоархив и разказа за вълнуващите си срещи със световни футболни звезди от настоящето и от близкото минало, както и с емоционални фенове на двата най-големи футболни форума – Евро 2020 и Световното първенство в Катар през изминалата година.

Бъдещите архитекти, проектанти и реставратори имаха възможност да научат как ученик от гимназията е сбъднал мечтите си и кои качества са му помогнали по пътя към успеха. Учениците дискутираха с журналиста предизвикателствата във футбола и как се преодоляват, удовлетворението от журналистическата професия и необходимите за успеха качества, които всеки репортер трябва да притежава.

Бюлент определи четенето като най-важно за постигането на успех в живота и сбъдване на мечтите. Никол Диманова от 9ж клас, Джошуа Харис и Петко Механджийски от 11д клас, и тримата трениращи футбол, с удоволствие размениха няколко подавания с Мюмюнов, за когото футболът си остава страст не само в професионално отношение.

На срещата присъстваха ученици и учители от гимназията, директорът на ПГАСГ "Арх. Камен Петков“ инж. Атанаска Вълканова, ученици от клуб "Медии, комуникации и гражданско образование“ с ръководител Стефка Златарева. Гостуваха ни и ученици от ЕГ "Иван Вазов“ – град Пловдив. Събитието се осъществи с подкрепата на Ученическия съвет на гимназията.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izvesten-zhurnalist-predizvika-golyam-interes-v-Plovdiv-1564626
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.