Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обръч от фирми на СДС точи милиони левове от пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 12.04.2006Коментари ()2982
©
Злоупотреби за милиони левове с парите за чистота на Пловдив са констатирани в одиторски доклад на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол в Пловдив, съобщи общинският съветник от “Атака” Димитър Костов. Според него изводите на ревизорите очертават обръч от близки до СДС фирми, които – цитирам - се облагодетелстват за сметка на постоянното увеличение на парите, събирани от данъкоплатците за хигиенизирането на града. В обръча от фирми Костов посочи “Водстрой” на заместник-кмета Атанас Славов, на която според одиторите незаконно и без конкурс за обществена поръчка са възложени дейности по поддръжката на сметището в Цалапица. Костов заяви, че изплатените на Водстрой пари са скочили от 230 000 на 730 000 лева при относително еднакво количество изхвърляни отпадъци в депото.

На “Екоглобал” пък са изплатени милиони левове за неизвършена работа – посочи още съветникът, позовавайки се на одиторския доклад. Той изчисли на милион и половина лева щетата само от наеизвършеното миене и дезинфекция на контейнери, констатирано от ревизорите в два района на града. Иззетата от общинската фирма “Чистота” дейност по поддръжката на зелената система в пловдивските гробища също е възложена неправомерно без конкурс на “Екоглобал”.

В предложение до ОбС Костов иска съветниците да задължат кмета Чомаков да уволни дисциплинарно трима общинари – заместника си Славов, главния специалист по управление на отпадъците Петър Шиникчиев и главният специалист Чистота в район Западен, посочени като виновни за нанесенте на общината щети. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obruch-ot-firmi-na-SDS-tochi-milioni-levove-ot-plovdivchani-15774
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.