Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
262 проверки извършиха експертите на РИОСВ-Пловдив от началото на годината до края на март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 19.04.2006Коментари ()851
262 проверки извърши Регионалната инспекция по околната среда и водите за спазване на действащото екологично законодателство. От извършените проверки, експертите на РИОСВ-Пловдив съставиха 40 акта за нарушения извършени, от юридически и физически лица.

27 от тях са за нарушения на Закона за управление на отпадъците и подзаконовата нормативна уредба, 6 са за нарушаване на Закона за опазване на околната среда, 4 са по Закона за водите, 2 по Закона за чистотата на атмосферния въздух и 1 по Закона за защитените територии. За същия период са издадени и 36 наказателни постановления, на обща стойност 111 400 лв.

През изминалия период РИОСВ-Пловдив наложи санкции на 3 фирми. Месечна санкция на ,,КРИЧИМФРУКТ’’ООД , с.Куртово Конаре в размер на 377лв. - за изхвърляне на отпадъчни води замърсяващи водите на р.Стара река , текуща санкция на ,,Агри България’’ЕООД , с.Радиново в размер на 1925 лв. – за изхвърляне на отпадъчни води от производствената дейност, надвишаващи определените норми в разрешението за заустване и еднократна санкция на ЗК ,,Кристал’’АД , гр.Пловдив в размер на 2386 лв. – за изпускане на емисии серен диоксид над допустимите норми.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/262-proverki-izvurshiha-ekspertite-na-RIOSV-Plovdiv-ot-nachaloto-na-godinata-do-kraya-na-mart-15969
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.