Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Засилват контрола над камионите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 19.04.2006Коментари ()1051
Перманентен контрол и проверка на тежкотоварните автомобили преминаващи през града разпореди районният прокурор на Пловдив Димитър Ангелов. Заповедта е във връзка със зачестилите случаи на преминаване на тежкотоварни автомобили през населените места и разпиляването на необезопасен товар от инертни материали, които замърсяват пътното платно и създават предпоставки за възникване на катастрофи. Разпореждането е изпратено до началниците на РПУ, до кмета на Пловдив и Държавната агенция по транспорта.

Ръководствата на транспортните фирми ще бъдат предупредени, че трябва да обезопасят товарите и да не допускат претоварване, както и да следят дали по време на превозването не се допуска разпиляване на товар в населените места. Ще бъдат уведомени и инвеститорите на строителни обекти в Пловдив, които трябва да следят да не се допуска замърсяване на пътното платно и да се избягва затрудняване на движението.

В 15- дневни срокове ще се изготвят справки за констатираните нарушения. Ако има данни за извършени престъпления във връзка с нарушения на Закона за движение по пътищата или на Наредба №1 на общината, Районна прокуратура ще предприеме наобходимите мерки, предвидени в закона, каза прокурор Зорница Таскова. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zasilvat-kontrola-nad-kamionite-v-Plovdiv-15979
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.