Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Делегация от високопоставени юристи от немската провинция Райнланд-Пфалц ще посети Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 02.05.2006Коментари ()1070
Делегация от високопоставени юристи от немската провинция Райнланд-Пфалц ще посети България и ще изнесе цикъл от лекции в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски “, съобщиха от Съдебна палата Пловдив. Той ще бъде тържествено открит в Зала 6 на университета от 15 ч.

След тържественото откриване журналистите ще имат възможността да зададат въпроси на присъстващите. От 19 ч. днес в Данчовата къща в стария град Пловдив ще бъде даден коктейл от името на почетния консул на Република България д-р х.к. Карл-Юрген Вилберт и пълномощен министър Елмар Тимпе, временно управляващ Посолството на Федерална Република Германия в Република България.

Високопоставена делегация от юристи от немската провинция Райнланд-Пфалц под ръководството на бъдещия министър на правосъдието проф. д-р Ханс Георг Бамбергер, който понастящем е председател на Върховния провинциален съд, включва председателя и заместник-председателя на Конституционния съд на Райнланд-Пфалц, проф.д-р Карл-Фридрих Майер и Волфганг Щеплинг, както и главния прокурор Норберт Вайзе, бившия председател на съдийската колегия във върховния административен съд Бургхард Хофман и председателя на Камарата на адвокатите в Кобленц д-р Норберт Вестенбергер.

Освен ръководството на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски “ домакини от българска страна ще бъдат Пловдивският апелативен съд в лицето на председателя Радка Петрова и съдии от него, както и Община Пловдив в лицето на кмета Иван Чомаков, кмет на Пловдив.
Гостите ще изнесат цикъл от лекции пред представители на науката и на висшите правни институции на България и ще сподели своя опит от немската правна система и ще го обсъди с български експерти.
Инициативата за изнасянето на цикъла лекции дойде от почетния консул на Република България в Райнланд-Пфалц д-р х.к. Карл-Юрген Вилберт, самият той юрист. Чрез проектната работа на Занаятчийска камара Кобленц д-р Вилберт до голяма степен оказа влияние върху законодателните процеси в България, свързани със занаятчийството. Информацията е на агенция "Фокус".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Delegaciya-ot-visokopostaveni-yuristi-ot-nemskata-provinciya-Rainland-Pfalc-shte-poseti-Plovdiv-16223
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.