Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Градят център за терапия на сексуално малтретирани деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 08.05.2006Коментари ()1396
Изграждане на център за професионално обучение на децата и за квалификация на специалисти, работещи с подрастващи, лишени от родителски грижи предвижда третият етап от реализацията на проекта “Дом Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Това съобщи Марко Шванитц, председател на “Сдружение за подпомагане на детските домове в България” при откриването на втората сграда на специализираното социално заведение.

В новите помещения децата ще бъдат настанени по три в стая с всички необходими удобства. Предстои строителството на малка фурна, фризьорски салон, автосервиз и кухня за подготовка на готвачи и сладкари, с приходите от които да се покрива част от бюджета на дома.

Проектът предвижда и изграждането на център за терапия на сексуално малтретирани деца и юноши. Стойността на комплекса от сгради възлиза на около 1 млн. евро. По-голямата част от тази сума е осигурена чрез дарения от немската помощна организация “Сдружението за подпомагане на детските домове в България” и правителството на Федерална република Германия. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gradyat-centur-za-terapiya-na-seksualno-maltretirani-deca-16351
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.