Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тръгва дело срещу оздравял фалшификатор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 08.05.2006Коментари ()1113
Възобнявяват делото срещу Стоян Пашов, който е участвал заедно с братята Богоеви в “първата печатница” за фалшива валута и документи за самоличност, разкрита в Пловдив през пролетта на 2001 година. Пашов беше задържан и по друго обвинение за незоконно притежаване на оръжие.

Той обави гладна стачка в затвора, където беше прехвърлен от ареста след внасяне на първия обвинителния акт срещу него. Разболя се от анемия, в резултат на което телесното му тегло драстично намаля. С лекарска експертиза беше доказано, че той не е адекватен да отговаря за действията си пред съда и да издържи физически един съдебен процес. Затова Окръжният съд спря и двете дела срещу него и го пусна под домашен арест.

Днес съдебно- медицинската експертиза доказа, че здравословното му състояние е задоволително и на база на това заключение Окръжният съд възобнови делото срещу него. Съпроцесниците му от “Първата печатница” за фалшива валута и неистински документи получиха общо 64 години затвор от състав на Пловдивския окръжен съд. Те обжалват пред Върховния касационен съд, който от октомври 2005 година до сега не се е произнесъл по делото.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Trugva-delo-sreshtu-ozdravyal-falshifikator-16352
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.