Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Георги Първанов ще се срещне с изявени ученици и студенти от Пловдив и региона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 09.05.2006Коментари ()787
С участието на президента Георги Първанов ще се проведе среща-дискусия с изявени ученици и студенти от Пловдив и региона, с техни учители и преподаватели, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Темата на предстоящата дискусия е “Младите и европейското бъдеще на България”, в рамките на която ще бъде обсъдено как държавните институции и гражданското общество могат да помогнат за създаването на възможности за реализация на способните и талантливите български младежи.

На срещата президентът Георги Първанов ще коментира въпроси, свързани с предстоящото европейско членство и интеграция на България като икономически и социален, духовен и културен процес на разкриване и изява на таланта и способностите на нацията, който е от първостепенно значение за нейното бъдеще, за отстояване на националните ни интереси и идентичност.

Цел на дискусията е да бъдат формулирани принципите и насоките на една нова икономическа и социална политика, чийто приоритет е подкрепата на талантливите и способните. Да се ангажират всички държавни институции, образованието, науката, културата, бизнеса, неправителственият сектор за тази кауза.

Срещата е по покана на Инициативен комитет от Пловдив за подкрепа на младите таланти на България, в който влизат ректори на пловдивски ВУЗ-ове и колежи, директори на училища, представители на ученически и студентски съвети. Общо около 600 са младите хора, поканени за участие в дискусията. Срещата ще започне в 11.30 часа в палата № 8 на Международния панаир в Пловдив. Информацията е на агенция "Фокус".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Georgi-Purvanov-shte-se-sreshtne-s-izyaveni-uchenici-i-studenti-ot-Plovdiv-i-regiona-16359
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.