Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха 38 проститутки, заловиха 9 просещи деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 11.05.2006Коментари ()1068
38 проститутки от Пловдив и Пазарджик са осъдени за нетрудови доходи, получавани по неморален начин, съобщи днес апелативният прокурор Огнян Урбалов. 18 са от Пловдив останалите от Пазарджик. Присъдите им са глоби от 500 до 700 лева, но законът предвижда и затвор до 2 години или пробация. Прокуратурата е образувала 62 досъдебни производства срещу проститутки заловени по време на разпоредената на РДВР- тата в апелативния район акция срещу проститутки и просещи деца.

Започва масова кампания за доходите на сводниците, които се опитват да перат пари, влагайки ги в недвижими имоти. Двама сводници от Пловдив и трима от Пазарджик се проверяват в момента, тъй като е засечено, че проявяват интерес към търговски обекти и хотели за хиляди евро.

В Пловдив са задържани 9 деца просяци. Родителите на две от тях, които просели пари на Руския пазар, са издирени и предадени на Агенцията за закрила на детето, която провежда с тях обучителни мероприятия.

Те са предупредени с протоколи и по Закона за МВР. На всички просяци са наложени глоби в размер на 400 лева, като при повторност санкцията е 500 лева. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-38-prostitutki-zaloviha-9-proseshti-deca-16409
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.