Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предизвикателство: Опитайте да не отмествате поглед, докато гледате това видео
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 17.04.2023Коментари ()13714
©
Думата "трипофобия" буквално означава "страх от дупки" на гръцки език. Терминът е съвсем скорошен и дори се смята, че е създаден в интернет форум.

По-общо, той се отнася до страх или отвращение до страх към групирани модели от малки дупки, неравности или други форми, които често се срещат в естествени организми като шушулките на лотоса, коралите и пчелните пити.

Някои хора с трипофобия описват екстремни реакции, подобни на физиологичните симптоми на панически атаки, като например тремор, тахикардия, гадене или задух. Те също така могат да почувстват главоболие и силен сърбеж.

Дискомфортът не изчезва веднага, тъй като паметта на изображението продължава да бъде "маркирана" в съзнанието и това продължава да подхранва появата на различните симптоми.

Тъй като състоянието не е признато за болест, няма официална диагноза. Единственият начин да разберем дали страдате от него е да се тестваме.

Вижте видето и проверете дали имате трипофобия.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Predizvikatelstvo-Opitaite-da-ne-otmestvate-pogled-dokato-gledate-tova-video-1642459
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.