Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чистят центъра на Пловдив от изоставени автомобили
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 15.05.2006Коментари ()2335
©
Нова Наредба за принудително вдигане на отдавна излезли от употреба стари автомобили по улиците на Пловдив ще вкарат в район “Централен”. Изоставените коли задръстват улиците и затрудняват движението.

При доброволно подаване на декларация от страна на собствениците на изоставени автомобили, от кметсвото на Централен напълно безплатно ще вдигат автомобилите и ще ги откарват в автоморга. В този случай собствениците ще получават и удостоверение за прекратяване регистрацията в КАТ на превозното средство и съответно няма да плащат повече данъци.

Ако обаче собствениците откажат да им бъдат вдигнати неизползваемите автомобили, то общинската администрация ще залепя върху возилата стикери, с които ще ги предупреждава, че в 14-дневен срок трябва да ги преместят на собствен терен или на охраняем паркинг. Ако след 2 седмици автомобилът е все още на същото място, от район Централен ще го преместят на площадка за временно съхраняване. Там ще се пази още 14 дни и ако собственикът си потърси возилото, ще си го получи срещу таксата за преместване от 30 лева и по 10 лева за всеки ден престой.

По този начин от район "Централен" ще се опитат да почистят центъра на Пловдив от изоставени и изпочупени автомобили, които от години го загрозяват. Решението на районната администрация съвпада с гласувания в края на миналата седмица от Министерския съвет проект за промени в Закона за движение по пътищата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chistyat-centura-na-Plovdiv-ot-izostaveni-avtomobili-16504
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.