Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес ще бъде оповестен докладът на Европейската комисия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 16.05.2006Коментари ()1393
©
Днес ще бъде оповестен така дълго чаканият мониторингов доклад на Европейската комисия. Все повече обаче надделява мнението, че в него няма да бъде посочена дата за присъединяването на България към ЕС. По всяка вероятност крайният отговор на въпроса ще имаме през есента. Вчера водещи европейски информационни агенции оповестиха информацията, че датата ще бъде отложена за септември. Информация, потвърждаваща слуховете, има и от Брюксел.

Експертите смятат, че по този начин Комисията иска да наложи още по-голям натиск върху България, като й даде стимул за ускоряване на реформите до ноември, когато е срещата на върха. Тогава със сигурност ще трябва да бъде оповестено дали нашата страна ще стане членка на ЕС на първи януави 2007 или по-късно.

Като водещи причини за това развитие на нещата са забавянето на реформите в няколко насоки. Основно това е корупцията, която според европейските комисари е все още на доста високо ниво у нас. Наскоро авторитетно издание от западна Европа пък писа, че у нас е като в Дивия запад: "... по заведенията има надписи да не се влиза с оръжия", пише изданието.

Най-големи са очакванията все пак България и Румъния да бъдат приети в началото на идната година, но с предпазни клаузи, като ние ще получин три такива, а съседите ни само една.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Dnes-shte-bude-opovesten-dokladut-na-Evropeiskata-komisiya-16518
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.