Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сигналът за виртуалния педофил дошъл от съвестен потребител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 17.05.2006Коментари ()1322
Потребител на интернет подал сигнала срещу 22 –годишния Георги Ковачев, който беше арестуван за разпространение на порнографски снимки в електронни страници, съобщи говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов. Образуваното досъдебно производство срещу Ковачев се явява резултат от разпоредената от Апелативна прокуратура щателна проверка на компютърните зали, разпоредена от апелативния прокурор на Пловдив Росен Димов още през 2004 година.

Новата проверка на интернет- залите е проведена в началото на май. Проверени са 325 клуба на територията на Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Пазарджик и Хасково. Установено е, че те имат заведени дневници с имената на клиентите и в тях се регистрират началния и крайния час на влизането в инернет, както и компютърната конфигурация, която ползва всеки потребител.

В 26 компютърни клуба в Пловдив има допуснати нередности във връзка с пожарната безопасност. Затварят се 21 интернет- клуба в Пазарджик по препоръка на РИОКОЗ, заради липсата на санитарен възел и ергономични столове.

По време на проверката полицията е заловила 3 деца, които са били след 22 часа в интернет зали в Пловдив. Те са предадени на родителите им, а материалите срещу тях са изпратени в районните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Първата проверка в интернет клубовете бе извършена през 2005 година, припомниха от апелативня прокуратура. При нея е заловен един компютърен пират- Димитър Д. от село Огняново, Пазарджишко, който разпространявал филми, свалени от интернет без платени авторски права. Информацията е на Дарик радио.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signalut-za-virtualniya-pedofil-doshul-ot-suvesten-potrebitel-16572
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.