Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив тръгва хайка срещу дребни длъжници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:58 / 20.05.2006Коментари ()1981
©
Мащабна акция за опис на имущество на 450 дребни длъжници към хазната започва до десетина дни в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, научи „Сега".

На мушката на Агенцията за държавни вземания (АДВ) са 350 души от Пловдив и по 50 от Смолян и Пазарджик, които дължат средства на 32 държавни институции. Дълговете са от 50 до 5000 лева. Става дума за неплатени осигуровки, фишове от КАТ, екоглоби, санкции, наложени от общината, Националното управление на горите и Комисията за търговия и защита на потребителите.

В Ракитово, Велинград и с. Семчиново има хора с по 10 акта за незаконна сеч. Става дума за социално слаби роми. Преди 2 г. по тези места е правена подобна акция заедно с жандармерията, но се оказало, че длъжниците нямат никакви вещи за конфискуване и покриване на задълженията.

Още преди месец от АДВ обявиха, че стартира мащабна акция за събиране на наложени, но неплатени глоби от фирми и граждани, които имат до 5000 лв. дълг. Акцията започна най-напред от малки градове на територията на Бургас, Ямбол, Златица, Пирдоп и Правец. Започна се с малките градове, за да се натрупа опит, защото агенцията по принцип се занимава с големите длъжници на хазната.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-trugva-haika-sreshtu-drebni-dluzhnici-16641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.