Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВМРО награди победителите в ежегодния конкурс за есе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:02 / 24.05.2006Коментари ()1209
©
Днес в Галерия за изящни изкуства "Ромфея" в Пловдив се състоя награждаването на участниците в конкурса за есе организиран от Студентската организация на ВМРО гр.Пловдив. Тази година темата на есето беше: "България в мечтите ми", като в конкурса участваха 104 участници от цяла България.

Поради големият брой участници и изключително добрите есета, бяха присъдени и 2 допълнителни награди: - За най-оригинално есе на тема "България на три океана" на Петър Марчев от гр. Казанлък, който получи Алманах на българските национални движения след 1878 г. и специална награда за Костадин Джонджоров от гр. Карлово. Той получи 50 лв. и Четирилогията на Димитър Талев.

Победил в конкурса е Величка Михайлова - ученичка в Национална Търговска Гимназия гр. Пловдив, която получи 300 лв., българското национално знаме и книгата "ВМРО Силата на българския дух". 2-ро място се присъди на Иван Крумов от с. Царацово, като той получава 200 лв. На 3-то място журито класира Цветана Бонева ученичка в у-ще "Св.Св. Кирил и Методий" гр. Пловдив, като тя получи съответно 100 лв.

Всички наградени получиха също така и българското национално знаме и книгата "ВМРО Силата на българския дух".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VMRO-nagradi-pobeditelite-v-ezhegodniya-konkurs-za-ese-16732
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.