Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вдигнаха 4 гаража в "Западен", утре още
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 25.05.2006Коментари ()1426
Четири гаража бяха махнати принудително в район “Западен”. Така започна акцията срещу неизрядни собственици на гаражни клетки. Нарушенията са три – липсва смеха за поставяне, не е платен наем за повече от 3 месеца или не е подновен договорът за наем с районното кметство.

В първия списък бяха общо 10 гаража. За два от тях беше платено веднага, 4 бяха вдигнати от притежателите им, а останалите 4 – от екип на отдел “Незаконно строителство” в кметството, поясни главният експерт Венелина Станкова.

Разчистването мина без конфликти с изключение на един случай, добави тя. Собственик на бетонен гараж поставил пред него бус и кола, за да попречи на вдигането му. Те били отстранени с “паяк”.

За утре са набелязани други 8 гаража. За два от тях също вече е платено, 3 са демонтирани доброволно, а 3 ще бъдат премахнати. Единият е на ул. “Силистра” и собственикът му, който не е подновил разрешителното си от 1 г., дължи над 280 лева. Другите два са до “Копривките” №2, но техните притежатели са неизвестни.

52 са гаражите, които ще бъдат демонтирани принудително в район “Западен”. Това са 16% от общо 320 регистрирани гаражни клетки, за които се плаща наем по 21 лв. месечно. От тях районното кметство планира да събере към 80 000 лв. и да ги вложи в улични ремонти. Затова сме особено стриктни за внасянето на таксите и предприемаме тези твърди мерки към длъжниците, заявиха от районната администрация. Вече се вижда и ефектът от тях – в касата непрекъснато идват собственици на гаражи, за да се издължат, добавиха от там.
Вдигнатите съоръжения се складират на общински терен. Ако някой поиска да си върне гаража, трябва да внесе просрочения наем и 100 лв. за разходите по демонтирането, поясниха от кметството на район “Западен”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vdignaha-4-garazha-v-Zapaden-utre-oshte-16758
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.