Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
30 българи са арестувани за трафик на хора в Италия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 30.05.2006Коментари ()2196
©
30 души са арестувани на територията на страната през последните 2 дни във връзка с разкриването на международна организирана престъпна група за трафик на хора. Това съобщи в Пловдив вътрешният министър Румен Петков.

Акцията е проведена под ръководството на Върховна касационна прокуратура. За два дни са издирени и арестувани 28 души от Плевен, по един Габрово и София град, двама души са задържани зад граница. Издирват се още 7 души. Сред арестуваните има криминално проявени лица. Част от организаторите на престъпната международна група са българи, които са работили заедно с италианските си съучастници. Те са действали в продължение на повече от една година, каза вътрешният министър Румен Петков. Той и главният прокурор Борис Велчев са съгласували действията си със ръководителя на специалната италианска прокуратура “Антимафия” г-н Рассо при последното посещение и на двамата в Рим. Тогава Россо поискал тяхното съдествие по пресичане на международни канали за трафик на хора.

“На българска територия операцията приключи. Арестуваните българи ще бъдат екстрадирани в Италия. Това е първият такъв случай при действието на новата разпоредба на Конституцията, която позволи екстрадирането на български граждани зад граница”, каза главния прокурор в Пловдив. Борис Велчев и Румен Петков бяха в града на зоналното съвещание на Апелативна прокуратура Пловдив, което продължава и днес. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/30-bulgari-sa-arestuvani-za-trafik-na-hora-v-Italiya-16837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.