Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НЗОК коригира детските клинични пътеки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 09.06.2006Коментари ()986
Националната здравноосигурителна каса е дала срок до 15 юни за представяне на предложенията за промени в клиничните пътеки за лечение на деца. “Времето за изготвяне на поправките не е достатъчно”, коментираха за Дарик радио лекари, които участват в консултативните съвети.

На проведено през април експертно съвещание националните консултанти и ръководители на специализирани клиники в страната настояха за увеличение на цените на клиничните пътеки за лечение на деца и преразглеждане на задължителните манипулации и терапевтични дейности, включени в тях.

Специалистите ще търсят съдействие от и. д. директор на НЗОК д-р Румяна Тодорова за увеличаване на срока за готвените предложения. Със ситуацията ще бъде запознат и министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, който преди време заяви в Пловдив, че “клиничните пътеки не са направени както трябва” и се нуждаят от корекции. Всеки, който ги е правил е сложил по-висока цена на пътека от своята специалност”, коментира тогава здравният министър.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NZOK-korigira-detskite-klinichni-puteki-17047
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.