Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
УМБАЛ ще съди пациенти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 12.06.2006Коментари ()1070
Над 300 искови молби срещу лекувани пациенти ще внесе в съда ръководството на УМБАЛ “Св. Георги" в Пловдив. При постъпване в здравното заведение болните са подписали декларация, че са социално слаби, но по- късно е установено, че са посочили неверни данни. Това съобщи за Дарик радио зам.- директорът по лечебната дейност на университетската клиника д-р Константин Зисов.

По думите му социалните служби отказват да покрият направените от болницата разходи, защото лицата не отговаряли на критериите за безплатно медицинско обслужване. Социалното министерство настоява да представим фактури с подпис на пациентите, за да удостоверим, че действително сме ги лекували. Невъзможно е да издирим всички и да осигурим подобен документ, подчерта д-р Зисов.

Средно по 100 пациенти на месец декларират, че се социално слаби, но по-късно се установява друго. Изпращаме покани за доброволно плащане, за да спестим големите юридически разходи, но процентът на отзовалите се е много малък, уточни д-р Зисов. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UMBAL-shte-sudi-pacienti-17091
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.