Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят книга, посветена на конфликта на интереси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 13.07.2010Коментари ()901
© Plovdiv24.bg
Премиера на книгата на Николай Николов "Предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Коментар на нормативната уредба и съдебната практика на Върховния административен съд" ще се състои утре от 18.00 часа, в зала "Съединение" на Историческия музей, научи Plovdiv24.bg.

В книгата се разглеждат и обсъждат източниците на правна уредба; материалните основания за възникване на конфликт на интереси; деклариране на несъвместимост и частни интереси и правните последици от недеклариране; проверката по чл. 26 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси; спецификата на съдебната фаза; административнонаказателните разпоредби и др. В нея е направен и кратък коментар на практиката на Върховния административен съд по приложението на ЗПРКИ, съществуваща към момента на написването й.

В монографията се поставят за обсъждане и се предлагат разрешения на множество практически проблеми, които възникват или биха могли да възникнат при прилагането на закона. Книгата предизвиква интерес с факта, че е една от малкото научни разработки по сравнително нова функция на държавното управление, като предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, която касае правния статус на десетки хиляди държавни служители.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstavyat-kniga-posvetena-na-konflikta-na-interesi-177085
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.