Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Болни от цялата страна идват за безкръвни урологични операции в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 14.07.2010Коментари ()1771
© ПОТВ
Втора безкръвна операция на поставяне на нов пикочен мехур бе направена в МБАЛ "Пловдив", научи Plovdiv24.bg. За уникалната интервенция идват пациенти от цяла България, често насочвани от лекари, което е доказателство за успеха на пловдивския екип.

Разликата между класическата и този вид операция е, че в случая се работи от 4 до 5 малки отвора от около 1 см през корема, като се поставят специални инструменти и оптика вътре в корема и се гледа на монитор. Предимството на лапароскопската операция е, че няма разрези на коремната стена, при нея няма никакво кървене, не се налага кръвопреливане, работи се на микроскопско ниво, като се премахват и най-малките съмнения за метастази. Другото важно предимство е, че възстановителният период е много кратък - на четвъртия-петия ден пациентът може да се прибере в къщи, докато при класическата операция този период е 15 - 20 дни. Изключително важен момент е, че в случая почти няма болка.


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bolni-ot-cyalata-strana-idvat-za-bezkruvni-urologichni-operacii-v-Plovdiv-177207
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.