Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Две таблетки от аптеката могат да направят чудеса с отлаганията, които се събират в пералнята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 01.08.2023Коментари ()6340
© Sofia24.bg
В банята могат да се натрупат вредни бактерии, гъбички и мухъл. Всичко това често се натрупва на невидими за нас места, като например вътре в пералня.

Външно пералнята може да изглежда чиста, но не знаем какво се натрупва вътре в нея. Ето защо се препоръчва редовно да проверявате състоянието на уплътнението на пералната машина, тъй като това място е много благоприятна среда за размножаване на бактерии. Ако в уплътнителя се е натрупала много мръсотия, избършете го с кърпа, навлажнена с оцет.

Поставете една или две таблетки за съдомиялна машина в пералнята и стартирайте празната програма за пране. Най-добре е да изберете достатъчно висока температура - 60 или дори 90 градуса по Целзий.

Таблетките за съдомиялна машина ще премахнат мръсотията и варовика, а високата температура на пране ще премахне микробите, пише "За жената". Ако правите това почистване редовно, пералнята ще бъде много по-ефективна и ще изпере дрехите ви по-старателно.

Също така е добра идея да поддържате чекмеджетата във вашата перална машина добре почистени от всякакви остатъци от перилен препарат и други препарати (това е най-добре да направите преди стартиране на празна програма за пране).

Има още един трик, който ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от натрупаната в пералнята мръсотия. Необходими са ви две таблетки от аптеката, които с лекота ще почистят и възвърнат блясъка на уреда.

За да почистите мръсотията и да премахнете неприятната миризма, отидете в аптеката и вземете таблетки за почистване на протези. За едно едно почистване ще са ви достатъчни два броя, но имайте предвид, че обикновено се продават в опаковка, която съдържа 30 таблетки. Пуснете ги в барабана на пералнята и задайте програмата с най-висока температура. Хубаво е пералнята да е напълно празна. Таблетките за протези убиват микробите и бактериите и ще премахнат натрупалия се варовик.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Dve-tabletki-ot-aptekata-mogat-da-napravyat-chudesa-s-otlaganiyata-koito-se-subirat-v-peralnyata-1772693
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.