Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Античните сватби – хит в Търновско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:49 / 03.08.2023Коментари ()1379
©
Античните сватби са най-новият хит във Великотърновска област. Едно от най-предпочитаните места за бракосъчетание в последните месеци е историко-археологическия резерват Никополис ад Иструм, предаде кореспондентен на "Фокус“.

Петя Копаранова и Тодор Маринов са последната двойка, която каза своето "да“ в античния римски град, преди около седмица. Младите хора и техните родители живеят в село Никюп и са избрали древното селище за своята сватба, като символ на населеното място.

"Влязохте през портата от север, сега гледате на юг, нека има много светлина и любов в съвместния ви път, като семейство“, пожела на младата двойка кметът на Никюп Йорданка Атанасова, която извърши гражданския брачен ритуал.

По думите й, това е поредната церемония в античния град, който все повече привлича не само туристи, но и хора, които са решили да се врекат в любов и вярност на това забележително място, което е свързвано с победа /Нике – победа, полис – град/.

След гражданския ритуал, младото семейство сключи и църковен брак, което в населеното място не се е случвало от десетилетия.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Antichnite-svatbi-hit-v-Turnovsko-1776174
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.