36 бармани от Пловдив премериха сили в регионалния шампионат по наливане и сервиране на бира. Невероятна сръчност и майсторство бяха необходими на състезателите, за да поднесат кехлибарената течност според изискванията на журито. Наливането на бира е цяло изкуство – разказаха барманите. Ритуалът започва с измиванeто на чашата. След това стъклото се изстудява, коментира БНТ. Истинското майсторство е в сипването на кехлибарената течност. В началото тя се налива под ъгъл от 45 градуса, после чашата се изправя, за да се образува нужното количество пяна – около 3 см. Върхът се отрязва с нож и перфектно налятата бира е готова за консумация. Опитните бармани извършват цялата процедура за около минута и половина. Първото място спечели Йордан Пенев, който ще участва в Националното състезание по наливане на бира през септември. Българският шампион ще представи страната ни в Белгия, където ще премери сили с бармани от над 35 страни. |