РИОКОЗ Пазарджик засилва контрола през летния сезон | ||||||
| ||||||
При засилените проверки са следи основно за наличие на течаща топла и студена вода в обектите, правилно хладилно съхранение на суровините и готовата продукция, спазване на технологичните изисквания при приготвяне на храната. Особено внимание при инспектирането се обръща на качеството на измиване и дезинфекция, както и готовите ястия да се предлагат за консумация в деня на приготвянето им. През миналата седмица /от 10 до 14 юли/ РИОКОЗ извърши общо 102 проверки в 38 обекта за търговия с храни, 58 за обществено хранене, 1 детско заведение и в 6 почивни станции. Като най-често допускано нарушение инспекторите от отдел “Контрол на хранителни обекти и храни” констатират липсата на топла течаща вода. Съставен е 1 акт, а на 2 обекта са връчени заповеди за спиране. |