Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерти: Ако ви трябва имот, не трябва да се чака. Дългосрочно във времето цените ще нарастват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 15.08.2023Коментари ()3135
©
През следващите десетина години цените на имотите със сигурност ще са нараснали. Затова, ако мислим дългосрочно, покупката на жилище е най-добрата инвестиция, коментира финансов консултант.

Ако на човек му трябва имот, например иска да се изнесе от родителите си или семейството се е увеличило с още едно дете и вече е необходим по-голям апартамент, не трябва да се чака, категорични са консултантите. Дългосрочно във времето цените на имотите ще нарастват и сделката не бива да се отлага. Лихвите по кредитите продължават да са изключително ниски, а лихвите по депозитите са близо до нулата, предава "Труд".

Ако човек иска да купи имот с цел инвестиция, трябва много добре да си направи сметката и да реши дали иска да печели от отдаване на имота под наем или от повишаване на цената му. Каквато и доходност да получи от отдаване на имота под наем, тя ще бъде по-висока от нулевите лихви по банковите депозити. Но при покупка с цел инвестиция при сключването на сделка емоциите не трябва да са водещи, съветват експертите.

Но повечето купувачи търсят по-малки жилища, затова техните цени на квадрат са по-високи. Повечето купувачи на ваканционни имоти край морето са българи, които ще прекарват в тях няколко седмици в годината. Затова търсят жилища с по-малка площ, които струват по-малко, а и са по-лесни за поддръжка. Повечето оферти на пазара са на собственици, които продават напълно обзаведени и готови за ползване имоти.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Eksperti-Ako-vi-tryabva-imot-ne-tryabva-da-se-chaka-Dulgosrochno-vuv-vremeto-cenite-shte-narastvat-1788985
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.