Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожар едва не изпепели няколко къщи в град край Пловдив, няма вода да го гасят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 27.07.2010Коментари ()1725
© Plovdiv24.bg
Стърнище със суха трева се запали в събота в град Куклен, отстоящ на 15-на километра от Пловдив. Бързоразразващият се пожар заплаши да изпепели до основи няколко къщи, намиращи се около пожара, предадоха очевидци пред репортер на Plovdiv24.bg.

Местните жители тръгнаха с маркучи и питейна вода да спасяват къщите си, но такава липсваше. Години наред в новосформирания малък град лятно време има проблеми с водоснабдяването. Местната управа предпочита да си затваря очите за проблеми и да убеждава хората, че той не съществува. "Каквото и да ни обясняват нямаме вода сутрин и вечер почти всеки ден", оплакаха се местните пред Plovdiv24.bg. Така се случи и във фаталната съботна вечер когато огнената стихия заплашваше домовете на местните жители.

Само светкавичната намеса на пловдивските пожарникари спаси постройките. "Обадихме се на 112 да съобщим за проблем, упътихме диспечерката по телефона, къде точно е пожара и за щастие за 15-20 минути максимум пожарната вече бе тук и бързо изгаси пожара", обясняваха с благодарност към огнеборците жителите, чиито домове бяха спасени.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pozhar-edva-ne-izpepeli-nyakolko-kushti-v-grad-krai-Plovdiv-nyama-voda-da-go-gasyat-180279
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.