Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тази снимка от 80-те предизвика много носталгия у пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 02.09.2023Коментари ()15397
© Акция фото Пловдив
Снимка от 80-те години на миналия век показва как изглеждаше централна жп гара в Пловдив и по-скоро пространството около нея с виенското кафене и романтично столчето от ковано желязо от едно време, видя Plovdiv24.bg.

Във фейсбук групата "Акция фото Пловдивъ" е публикуван въпросният кадър, който поражда носталгия у пловдивчани, които помнят онова време.

Някои от тях коментират, че фотосът трябва да се номинира за снимка на годината. "В месарския магазин в дъното се продаваха невероятни дреболии и скариди."

Други си припомнят:

"Някъде в ляво, пред спирката, беше кръчмата на бай Георги. Една ниска постройка с една единствена стая, за 5-6 маси и дворче, с още десетина. Бай Георги пържеше на един газов примус, жабешки бутчета, а на скарата - кюфтета и кебапчета. Баща ми си пиеше с приятели бирата, а на мен - жабешки бутчета със шарена сол и лимонада. Живеехме на 100м от гарата и от постоянното повтаряне по радиоуредбата, знаех разписанието на влаковете наизуст. На втория етаж на гарата имаше зала за тенис на маса и там, децата от махалата се скатавахме през зимата, на топло. Много спомени..."

И още:

"През зимата, част от махалата десетина дечурлига, знаехме разписанието и чакахме като пристигне влак с 1-ва класа вагон и крайна спирка Пловдив. След като откачат машината, се настанявахме на топло във вагона. Играехме карти, разказвахме си филми, по-големите пушеха и.т.н и всичко, докато дойдат чистачките и ни изгонят..."

"Белите железни столове бяха най-неудобните столове за седене на света. Четирите им крака никога не стъпваха в една равнина. Още чувам в съзнанието си дрънчащия звук на суркане и придърпване по плочките."

"Психото за шофьорска книжка там се минаваше"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tazi-snimka-ot-80-te-predizvika-mnogo-nostalgiya-u-plovdivchani-1808753
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.