Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кризата с доставките на гориво блокира хиляди български туристи в Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 31.07.2010Коментари ()1210
© Plovdiv24.bg
Над 100 000 туристи от България, Сърбия, Румъния и Македония останаха блокирани в Северна Гърция заради продължаващата стачка на местните собственици на камиони и цистерни. Почиващите се оказаха принудени да удължат ваканциите си, тъй като не могат да се приберат заради липсата на гориво по бензиностанциите.

Десетки туроператори се оплакаха, че само за последните два дни са отменени 10% от пакетите, които включват собствен транспорт. В същото време гръцките медии предадоха, че заради кризисната ситуация с оскъдните горива по търговските мрежи има сериозен недостиг на продукти от първа необходимост като е регистрирано и покачване на цените на стоките.

Заради липсата на бензин възникнаха и проблеми в сферата на медицинските услуги. Не могат да се движат линейките в страната, както и да се доставят лекарства по аптеките.

Хаосът възникна след внесен от правителството законопроект за либерализиране на транспортния сектор.

Василис Теодосиу, Сдружение на шофьорите на камиони: "Получили сме лицензите си с много тежка работа. За тях сме платили хиляди евро, а сега правителството иска да отвори пазара и да ни вземе хляба. Не сме съгласни на това."

В отговор властите напомнят, че либерализацията на т. Нар. затворени професии е било едно от условията за получаването на няколкомилиарден заем от МВФ и ЕС.За да сложи край на кризата с горивата правителството взе строги мерки, според които превозвачите са заплашени от солени глоби, конфискация на камионите и цистерните им и дори затвор.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Krizata-s-dostavkite-na-gorivo-blokira-hilyadi-bulgarski-turisti-v-Gurciya-181479
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.