Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оперираха Фидел Кастро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 01.08.2006Коментари ()1554
©
Кубинският президент Фидел Кастро е претърпял операция заради чревен проблем, дължащ се на стрес от преумора през последните две седмици, и е предал временно държавните си функции на по-малкия си брат Раул, предаде Франс прес.

Това е казва в правителствено съобщение, подписано от кубинския лидер, прочетено по телевизията от личния му секретар Карлос Мануел Валенсиага. В текста се набляга, че предаването на властта е направено временно, за да се позволи на комунистическия лидер да се възстанови, отбелязва ДПА.

Кастро, който навършва 80 г. на 13 август и управлява Куба от революцията 1959 г., делегира на брат си постовете на първи секретар на Комунистическата партия, главнокомандващ въоръжените сили и председател на Държавния съвет, предаде Ройтерс. Раул, първи заместник-председател на Държавния съвет и министър на отбраната, е на 75 г.

В "прокламацията", цитирана от Франс прес, кубинският лидер заявява че е станал жертва на "здравословен инцидент", наложил "сложна хирургическа операция", и че временно предава основните си правомощия на брат си Раул, предаде Франс прес.

"Дните и нощите на продължителна работа и малко сън, подложиха здравето ми, устояло на всички изпитания, на стрес и го разклатиха. Това ме принуди да се подложа на сложна хирургическа операция, която ме задължава да почивам през следващите няколко седмици, далеч от отговорностите и задълженията ми", заявява Кастро.

Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Operiraha-Fidel-Kastro-18177
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.