Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат повече часове за кандидат – шофьорите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 01.08.2006Коментари ()1152
Удвояване на часовете за кормуване и за изучаване на Закона за движение по пътищата/ЗДП/ чрез промени в наредбата, ще поиска директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив комисар Ангел Рангелов. Той ще мотивира предложението си до ръководството на МВР с данни от анализ на тежките пътно-транспортни произшествия в региона през последната година, който ще бъде готов до 20 дни.

Слабата квалификация на водачите, която се дължи и на недостатъчната продължителност на шофьорските курсове, е в челната тройка на причините за катастрофите със загинали и тежко ранени, посочи комисар Рангелов. Половината от произшествията от последните месеци, на които аварийно-спасителния отряд е ходил, за да вади хора от смачкани автомобили, са причинени от некомпетентност на шофьорите, посочи директорът на Пожарната Румен Димчев. Статистиката сочи, че в само в Пловдивско от началото на годината са станали 375 тежки катастрофи с 49 убити, каза комисар Рангелов.

Той бе категоричен, че ще обяви публично тези от 130-те авто-школи в областта, които "вкарват курсистите си в гроба", дори с риск собствениците им да предявят претенции към него за накърнен имидж. В анализа, който комисар Рангелов е разпоредил на КАТ-Пътна полиция и на КИАД, ще се търси дали има водачи, предизвикали тежки ПТП, които са карали курсове в една и съща фирма. Според полицейския директор има школи, в които заради икономии на гориво не се уплътняват и без това недостатъчните часове за кормуване.

Удвояването на часовете за подготовка на шофьорите наистина ще доведе до двойно поскъпване на курсовете, призна комисар Рангелов. Според него обаче всеки родител ще предпочете по-голямата финансова тежест пред опасността детето му да пострада в катастрофа. Информацията е на дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iskat-poveche-chasove-za-kandidat-shofyorite-18181
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.