Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До 3 дни ще стане ясно кой от 2-та полицаи е убиецът
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:12 / 01.08.2006Коментари ()1037
68 годишният Георги Божанов е прострелян с пистолет Макаров от разстояние 50 – 60 метра – това показват резултатите от първоначалните експертизи след инцидента във велинградското село Дорково – разбра Дарик радио. Куршумът е изваден от главата на жертвата и до 3 дни ще стане ясно от кое оръжие е излетял смъртоносният куршум – потвърди за Дарик радио заместник-военният прокурор на Пловдив Максим Караджов. Обвинение за непредумишлено убийство ще бъде повдигнато само срещу полицая, който е улучил жертвата.

Срещу двамата служители на РПУ Велинград Стоян Пацалов и Росен Овчаров ще бъдат повдигнати обвинения за престъпления по служба, след което военна прокуратура ще внесе искане за налагане на мярка за неотклонение.

На мястото на инцидента в село Дорково е направен изключително щателен оглед от следователи и полицаи – съобщи още военният прокурор Максим Караджов. Въпреки използването на следово куче и металотърсачи е открита само една от гилзите, а изстрелите са били 3. Пачалов е произвел 2 изстрела, а Овчаров – един. Продължава търсенето на останалите 2 гилзи.

На двамата полицаи са взети и кръвни проби за алкохол – резултатите се очакват да бъдат готови най-късно утре. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Do-3-dni-shte-stane-yasno-koi-ot-2-ta-policai-e-ubiecut-18193
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.